Scherm­afbeelding 2023-11-05 om 14.50.56

Van strategie naar de praktijk

Op donderdag 26 oktober vond de tweede editie van het Opschuddersevent Shaken, not stirred! plaats. Op de eventlocatie van ons kantoor in Utrecht kwamen we samen met zo’n 100 vakgenoten.

Thema: van strategie naar de praktijk, over strategieontwikkeling en -implementatie. Of het nu het gaat om een organisatie-, communicatie- of HR-strategie, hoe ga je hiermee aan de slag? Hoe betrek je alle medewerkers? En hoe zorg je voor échte impact in de praktijk?

Bekijk de aftermovie

Programma

Het werd een inspirerende en bruisende middag waarin we van elkaar leerden en volop ervaringen werden uitgewisseld. Het inhoudelijke programma zag er in vogelvlucht zo uit:

Strategie in één oogopslag: één verhaal, één kompas
We bespraken hoe je van enorm strategiedocument komt tot een aansprekend verhaal – een compelling story – dat gaat over emotie naast ratio. Het strategiekompas laat zien hoe je een complete strategie in één heldere visual kunt vatten.
Van papier naar de praktijk: implementatie en borging
Aan de hand van een casus uit de praktijk werden de deelnemers meegenomen in hoe je strategie echt laat leven in de praktijk: van ambities naar projecten, van cultuurwaarden naar gedrag. Geen verrassing: communicatie is key!
Met z’n allen: strategieontwikkeling met de hele organisatie
Directie + externe partij + ivoren toren = strategieontwikkeling? Dat kan anders! In deze workshop lieten we zien hoe je strategieontwikkeling met de hele organisatie samen doet. En op een leuke manier! Dat leidt tot meer draagvlak, het behalen van doelen en meer impact.
Proud podium: lessen uit de praktijk
Samen met drie opdrachtgevers (ROC MN, Stichting Meerkring en ATO Scholenkring) deelden we best practices en geleerde lessen uit eerdere strategietrajecten: van het ophalen van input en feedback tot en met een geslaagde lancering en implementatie.
IMG_0591

Contact

Wil je naar aanleiding van het event of een van de sessies meer weten, brainstormen of even sparren? Of wil je je alvast op de gastenlijst zetten voor volgend jaar?

Scroll naar boven